ЋИРИЛИЦА|LATINICA
slovenska mitologija
slovenska mitologija

О КЊИЗИ

Овај илустровани преглед словенске митологије откриће вам:

  • Мистерију словенског писма и митску поруку глагољице
  • Ко су словенски богови и колико их је заиста
  • Шта значе обичаји којих се и данас придржавамо
  • Древна предања о магији и заштити од ње
  • Митска бића и митска места непозната многима

Словенска митологија је идеалан спој модерног приступа митолошкој теми и научне студије, која као једини императив себи поставља чињеничну заснованост, богатство података и свеобухватност и одговорност научне истине.

Низ целовитих чланака о словенским боговима, обичајима, ритуалима и митским представама, веома опсежно обухвата све оно што представља основну митолошку супстанцу словенских народа (словенски пантеон богова), затим оно што претходи успостављању митолошке свести и поретка (језик, религија, предање…) и, најзад, оно што је савременом читаоцу али и озбиљном истраживачу много важније: обичаји и веровања која су се из митологије преселила у свакодневне друштвене или религиозне ритуале.

Словенска митологија заслужује посебну пажњу јер је у њој аутор Ненад Гајић сагледао, систематизовао и објединио досадашња сазнања о овој теми приступачним стилом и разумљивим језиком.

vinjeta

КОМЕНТАРИ

02.09.2011. 19:33
Rodnoverna

Nisam još imala priliku da pročitam knjigu, ali svakako nameravam da je kupim. Ulomak mi se dopada i nadam se da je knjiga u celini napisana na način da je korisna i interesantna i nama naučnicima, istoričarima i arheolozima, koji se bavimo starim Slovenima. A za kritike radi davanja prednosti paganstvu u poređenju sa hrišćanstvom zaista nema mesta - zna se koja je jedina istinita vera čoveka slovenskog roda, a to nikad nije bila i neće da bude nametnuta hrišćanska vera. Slava bogovima, pomen precima!

27.08.2011. 17:49
Vila

Samo napred sa ovakvim projektima!! Veliki pozdrav!:)

26.08.2011. 22:50
Филип Обрадовић

Иначе ако ниста знали Срби су прихватили ПРАВОСЛАВЉЕ (хришћанство) као једину и истиниту веру у Спаситеља људског рода, па ви сад видите као да нам није остало довољно паганских обичаја које практикујемо и уз Хришћанство... Не критикујем никог добро је знати обичаје свог народа и бившу религију али само што није истинита... вероватно нико овде није чуо за светог Христофора... ако се сетите потражите нешто о њему неку икону и изненадићете се да је такво једно биће постало узвишено и свето и да спозна праву истину и веру,то тако кажем јер је св.Христофор по предању био ПСОГЛАВ, кинокефал барем се тако представља на иконама... нисам читао књигу вероватно је добро урађена похвале аутору на ангажовању

24.08.2011. 13:24
Marko Ristić

Nedavno sam dobio ovu knjigu i moram da priznam da ne pamtim draži poklon. Čitao sam i ranije ponešto o slovenskoj mitologiji ali sam oduševljen što sada na jednom mestu nalazim sumirano mnogo toga što sam već znao i i mnogo toga što još nisam. Sve je vrlo lepo napisano i ilustrovano da mi je bilo uživanje čitati kao da se prvi put srećem sa našom mitologijom.

23.08.2011. 15:15
srba

Knjiga je lepo uradjena ali mi se cini da autor vise pozdravlja paganizam nego hriscanstvo

23.08.2011. 15:12
Jedan od citalaca

Knjiga je dobra nije losa ali u ovoj knjizi se vise uvzava paganizam od cistog pravoslavlja i shvatam da su sloveni prihvatili hriscanstvo i ubacili deo paganizma sto je pogresno i zato jedan je bog .

15.08.2011. 09:32
АНОНИМАЦ :)

Супер књига, коначно да се неко посвети нашој митологији, Пуно успеха желим :)

13.08.2011. 04:53
NachtarSlavenski

Svaka čast za ovo! Trebamo što više i više pobuđivati sjećanje na naše porijeklo, naše običaje i naše bogove! SLAVA!

02.08.2011. 18:03
Мире

Слава Роду. Слава Боговима, помен прецима!

02.08.2011. 13:21
Boca

Odlična knjiga!!!!! Danas sam je kupio, a i kod nass u gradu je danas promocija pa ću početi sa čitanjem posle promocije!!!!!!